El departament d'Interior de la Generalitat es planteja tancar la sala de comandament regional dels Mossos d'Esquadra, que actualment està ubicada al mateix edifici de la comissaria de Manresa, i centralitzar el servei a Reus, segons han explicat fonts coneixedores de la situació a Regió7.

Segons les mateixes fonts, la intenció del departament d'Interior de la Generalitat seria que el trasllat de l'oficina de Manresa es fes efectiu a final d'aquest any o a principi del que ve, com a màxim

La sala de comandament regional és el lloc des d'on es gestionen les diferents patrulles, i actualment a la sala de la regió central hi treballen aproximadament mig centenar d'agents.

A aquests agents ja se'ls hauria explicat la situació, sense fixar encara una data exacta, i també se'ls ha comunicat que s'oferiran places a Manresa i a altres comissaries de la regió policial central, però sense concretar encara les xifres ni els llocs exactes. De fet, un dels objectius d'aquesta centralització seria incrementar la presència d'agents al carrer.

La sala de comandament és el punt on es gestionen les diferents incidències i es distribueixen també les patrulles. En el cas de la regió policial central, que agrupa les comarques del Bages, Berguedà, BagesBerguedàSolsonès, la sala està ubicada a Manresa.

El tancament de la sala de Manresa forma part d'un pla que també preveu el tancament de la resta de sales de comandaments de les diferents regions policials per centralitzar la gestió en dos punts. Al complex Egara s'hi portarà tota la gestió corresponent a Barcelona i l'àrea metropolitana, mentre que la central del 112 de Reus gestionarà les regions policials de la resta de Catalunya, inclosa la central, que podria ser la primera a perdre la seva pròpia sala de comandament.

Els sindicats policials USPAC i SAP-FEPOL, consultats per Regió7, van assegurar que discrepen d'aquesta decisió. Representants dels dos sindicats coincidien a assenyalar que amb la centralització de les sales de comandament es perdrà eficàcia en el servei als ciutadans, ja que els agents que actualment hi ha a la sala de comandament són del territori i el coneixen, cosa molt més difícil si ho fa una persona des de Reus i gestiona incidències de tot Catalunya.