La Guàrdia Civil de la duana de la Farga de Moles ha imposat una sanció a dos veïns de Formiguera (Capcir) que duien un adhesiu amb la bandera catalana acompanyat de les paraules "Pays Catalan" en un lateral de la matrícula del cotxe.

Segons va informar l'emissora de ràdio France Bleu, els fets es van produir la setmana passada al recinte duaner de la Farga de Moles (Alt Urgell), quan un agent va aturar aquest vehicle amb matrícula francesa i va instar a la parella de nord-catalans a treure l'enganxina. Tot i mostrar el seu desacord van decidir retirar-la, però l'efectiu policial els va denunciar per, presumptament, haver-li "faltat el respecte". Una hora després, van poder reprendre el seu viatge cap a Andorra.

La "modificació" del lateral de la matrícula francesa és una pràctica molt estesa a la Catalunya del Nord, segons explica l'emissora de ràdio France Bleu, que afegeix que la gendarmeria ho accepta sempre i quan no s'alteri el número de registre del vehicle. En aquest cas, l'adhesiu estava situat a la franja que hi queda damunt del número 66, que indica que el cotxe pertany al departament dels Pirineus Orientals.