Tres dies després de ser cessat com a cap dels Mossos, Miquel Esquius ja sap quina serà la seva nova destinació dins del cos. El surienc ha sol·licitat ser cap de la Regió Policial Pirineu Occidental i la petició ha estat acceptada. El moviment s'ha fet públic aquest dijous coincidint amb una reestructuració de bona part de la cúpula del cos.

L'encarregat d'anunciar els canvis ha estat Eduard Sallent, que substitueix Esquius al capdavant de la policia catalana. a comissària Cristina Manresa, fins ara cap de la regió policial Metropolitana Nord, és la nova cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, un càrrec que fins ara mai havia assumit una dona.

David Boneta continuarà essent el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central. Rafel Comas tornarà a ser cap de la comissaria general d'Investigació Criminal, un càrrec que va ocupar del maig del 2017 al juliol del 2018. El cap de la comissaria d'Informació serà Xavier Porcuna, el de la Tècnica i de Planificació de la Seguretat serà Jordi Ferret, de Relacions Institucionals serà Josep Codina i el de la Divisió d'Afers Interns serà Jaume Garcia Valls. Per altra banda, l'ex cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, serà nomenat nou cap de la Regió Policial Pirineu Occidental per petició expressa d'ell, segons ha informat el Departament d'Interior.

Al capdavant de la Regió Policial Camp de Tarragona hi haurà Josep Maria Estela, a la Regió Policial Central Josep Lluís Rosell i a la Regió Metropolitana Nord Sergi Pla. La comissària Marta Fernández serà sotscap de la Comissaria general d'Investigació Criminal i Alicia Moriana sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord.