Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per un episodi de males olors i possible toxicitat en una empresa de neteja de cisternes de productes químics a Abrera. Aquest mateix migdia, però, el pla s'ha desactivat.

A conseqüència de l'incident s'han produït molèsties a l'escola Platón d'Abrera, que s'ha confinat seguint els protocols d'autoprotecció, tot i que a hores d'ara el confinament ja s'ha aixecat. Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques, que ha desplaçat tres ambulàncies, hi hauria quatre persones afectades per molèsties als ulls, entre els quals dos alumnes i una professora.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat tres dotacions i han revisat les instal·lacions de l'empresa i han confirmat que no hi havia fuita. Segons les primeres informacions l'olor correspondria a un producte que s'utilitza en la neteja de les cisternes (acrilat d'etil).

El tècnic de protecció civil de l'Ajuntament d'Abrera ha informat de l'activació del pla municipal de protecció civil i està coordinant l'atenció logística als afectats. Protecció Civil de la Generalitat ha desplaçat al lloc de l'accident un tècnic per donar suport a la gestió.