Una persona va resultar ferida en un accident de trànsit ahir al matí a la carretera d'accés al santuari de Montserrat, la de Can Maçana (BP-1103), a Monistrol de Montserrat. L'accident va ser una col·lisió entre un turisme i un motorista, que va ser traslladat a l'hospital i es troba en estat crític, segons fonts dels serveis d'emergències. Els ocupants del turisme van resultar il·lesos.

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra estan fent durant aquestes setmanes controls preventius a les carreteres més conflictives de la Catalunya Central a causa de l'increment dels accidents amb motoristes.

Entre les més controlades hi ha la carretera de Can Maçana (Anoia) i la del Brull (Osona). Des del principi d'any, 7 de les 13 víctimes mortals a les comarques centrals viatjaven en moto. El sergent de Trànsit a la Catalunya Central, Xavier Piña, ha explicat que els controls responen a l'alta sinistralitat dels darrers mesos, en què més de la meitat de les víctimes mortals a les comarques centrals han estat motoristes.