Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 31 anys i veí de Manresa per ocupar pisos per després llogar-los. L'home està acusat d'un delicte d'estafa, d'un de falsificació documental i un altre de lleu d'ocupació d'immoble.

Aquesta detenció és resultat d'una investigació que l'abril passat va gestionar la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada per una presumpte ocupació d'un immoble. En concret els agents van atendre un conflicte on estava implicada una família que tenia un pis llogat al carrer Cardener de Callús i durant la gestió de l'incident la família va mostrar a la Policia Local un contracte de lloguer del pis amb una entitat bancària. La Policia Local va dubtar de l'autenticitat del contracte, va informar els Mossos i es va obrir una investigació conjunta.

Els investigadors van comprovar que hi havia un home que es feia passar per treballador d'una entitat bancària, utilitzant un nom i un DNI falsos, que llogava pisos que prèviament havia ocupat. A més, falsificava els contractes utilitzant el logotip d'una entitat bancària.

L'estafador també presentava als ajuntaments contractes de lloguer per empadronar a persones estrangeres a canvi de diners. D'aquesta manera podien obtenir o renovar els seus permisos de residència.

Un altre dels casos concrets dels quals s'acusa l'arrestat és va produir al carrer de les Alzines de Sant Joan. En aquest cas, la denúncia es va presentar el passat 20 de maig. En aquest cas, l'home va ocupar un pis que era propietat d'un veí que ara resideix a l'estranger i van ser els mateixos veïns de l'immoble els que van donar l'alerta.

Segons han explicat fonts policials a Regió7, l'acusat cobraria a l'entorn de 1.000 euros per entregar les claus de l'habitatge ocupat i posteriorment cobraries lloguers que estarien a l'entorn dels 200 euros mensuals.

Al detingut se'l relaciona amb 5 estafes comeses als municipis de Sant Joan de Vilatorrada, Callús i Castellbell i el Vilar. La investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més afectats

El detingut va passar el dia 5 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa i en va decretar llibertat amb càrrecs.