L'estació meteorològica de Malniu, a la Cerdanya, situada a 2.230 metres, va acumular 10 centímetres de neu per la nevada que va caure ahir. Aquests 10 centímetres són el gruix més important en un mes de juny dels seus 19 anys de dades, segons va informar ahir el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

El temporal de neu ha afectat zones del Pirineu i el Prepirineu per sobre dels 1.800 metres. De totes formes, que nevi el juny a l'alta muntanya pirinenca és relativament freqüent. Ho va fer, per exemple, el 10 i 11 de juny del 2000, amb 40 centímetres a la Bonaigua (2.266 metres).

Pel que fa a les temperatures, a la Tossa d'Alp (2.500 metres) la màxima d'ahir va ser de 0,8 ºC i la mínima de -1,8 ºC. El dia abans, la màxima superava els 7 graus i la mínima era de 0,7 graus. A l'estació del Cadí Nord, al Prat d'Aguiló, les temperatures també van caure notablement. Ahir, la mínima va ser de -0,2 graus i la màxima de 4,6 graus, mentre que el dia abans s'havia arribat als 11 de màxima i la mínima era de 4,5 graus. Aquí, ahir es van acumular 6 centímetres de neu.

Al Port del Comte les temperatures també van caure i ahir es va registrar una mínima negativa d'1,8 graus a 2.316 metres d'altura. El dia abans la mínima era de 2,5 graus positius. L'estació del Port del Comte també va ser la que va registrar una quantitat més elevada de precipitació, ahir, amb 30,2 l/m2. Al santuari de Queralt van caure 19 litres i al Bages, tant a Artés com al Pont de Vilomara, a les estacions del SMC s'hi van acumular 11 l/ m2.

Avui, dia assolellat

De cara a avui, predominarà l'ambient assolellat, tot i que a punts del sector central del litoral i del prelitoral i també de la Catalunya Central hi haurà alguns núvols durant el matí. La temperatura mínima serà més baixa que ahir, però la màxima pujarà arreu i al migdia l'ambient serà més càlid. Demà, segons el SMC, l'ambient serà assolellat durant el matí però a partir de migdia circularan núvols alts que deixaran el cel mig ennuvolat durant la tarda i la nit. Abans, hi haurà intervals de núvols baixos al litoral i prelitoral sud fins a migdia i alguns núvols d'evolució diürna al Pirineu.