La Policia Local de Solsona ha constatat un canvi de comportament dels conductors que excedien el límit de velocitat a determinats punts de la ciutat des que s'ha instal·lat un radar pedagògic de velocitat mòbil, segons expliquen la regidora de Governació en funcions, Isabel Roca, i el cap de la Policia, Josep Garcia.

L'aparell, que fa unes quantes setmanes es va instal·lar durant un període de prova al carrer del Vall Fred, «ha demostrat ser eficaç per fer disminuir la velocitat del trànsit sense haver de sancionar els infractors», expliquen Roca i Garcia. També ho ha mostrat al pas de vianants de l'escola Setelsis, on és actualment.

L'Ajuntament ha adquirit el radar per 4.000 euros. A part d'indicar la velocitat a la qual circulen els vehicles en un panell, el sistema registra el volum de trànsit de la via on s'instal·la i en realitza estadístiques automàtiques setmanalment.

Així, la Policia Local pot comparar dades i conèixer-ne l'eficàcia real.

La primera setmana que es col·loca en un punt la tapa del panell està abaixada i, posteriorment, els conductors són advertits visualment de la velocitat a què circulen.