La Guàrdia Civil, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, van detenir aquest dimecres al municipi anoienc de Jorba, un home veí de la Cerdanya que portava un total de 4.530 paquets de tabac de contraban al seu vehicle, valorats en més de 24.000 euros.

El conductor arrestat està acusat d'un presumpte delicte de contraban, d'un altre contra la seguretat del trànsit i d'un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat, segons han informat avui els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil en respectives notes de premsa.

L'home, I.M.E., de 58 anys d'edat, que és veí de la Cerdanya i de nacionalitat espanyola, va fer cas omís de les indicacions dels agents perquè s'aturés en un control de verificació fiscal que estava realitzant la Guàrdia Civil a Ponts, poc abans de 2/4 de 7 del matí. A més a més, l'agent de la Guàrdia Civil que li va indicar que s'aturés en l'esmentat control, va haver d'esquivar el vehicle per tal de no ser atropellat.

El conductor del turisme es va fer escàpol però va ser seguit pels policies, a través de les carreteres C-14 i C-1412 on circulava en direcció Barcelona, tot posant en risc la seguretat i la integritat física dels altres usuaris de la via. La comandància de la Guàrdia Civil va alertar la resta de Cossos de Seguretat perquè col·laboressin en la detenció del vehicle, que també va esquivar controls policials establerts a Biosca, on hi havia la Guàrdia Civil, i a l'A-2, on el control era per part dels Mossos d'Esquadra.

Finalment, el vehicle que s'havia fet escàpol, un Seat Ibiza, es va aturar a Jorba, al pk 559 de la N-II, quan el turisme va xocar amb una de les patrulles dels Mossos d'Esquadra que l'estaven seguint juntament amb la Guàrdia Civil. Com a conseqüència del xoc, el conductor del turisme i els dos agents dels Mossos d'Esquadra del vehicle accidentat van resultar ferits de caràcter lleu.

Amb el vehicle ja aturat, els agents de la Guàrdia Civil van localitzar al seu interior un total de 4.530 paquets de tabac de procedència extracomunitària i que estan valorats en 24.626 euros. Per aquest motiu es va detenir el conductor ceretà com a presumpte autor d'un delicte de contraban i també se l'acusat d'un delicte contra la seguretat del trànsit i d'un altre d'atemptat a agents de l'autoritat.

L'arrestat està a ara l'espera de passar a disposició judicial properament.