Unes 200 persones han donat suport a Jordi Pesarrodona als jutjats de Manresa el dia que juntament amb el seu advocat David Casellas ha presentat l'escrit de defensa de cara a l'obertura de judici per desobediència greu.

Tal i com ja va avançar Regió7 dijousRegió7, en el moment de plantejar les qüestions prèvies, la defensa demanarà la suspensió del judici per vulneració del dret a la defensa perquè s'acusa a Pesarrodona per fets pels quals no va ser interrogat durant la instrucció. A més, la defensa també considera que el fins ara regidor de cultura de Sant Joan no podia cometre el delicte del qual se l'acusa, desobediència greu al Tribunal Constitucional per permetre el referèndum de l'1-O, perquè no va rebre cap notificació sobre la seva suspensió i perquè tampoc tenia capacitat per impedir-lo. El judici se celebrarà a Manresa però encara s'ha de determinar la data.

Les declaracions de Pesarrodona als jutjats de Manresa el dia que el seu advocat demana que l'absolguin

Les declaracions de Pesarrodona als jutjats de Manresa el dia que el seu advocat demana que l'absolguin

Aquest migdia, només arribar davant dels jutjats, Pesarrodona ha estat rebut entre aplaudiments, abraçades i càntics en el qual li recordaven que «no estàs sol» i amb pancartes d'Òmnium i l'ANC on es podia llegir «Ho tornarem a fer».

En la concentració, Pesarrodona s'ha dirigit a tots els que li donaven suport assegurant, com va dir també Forcadell, «em jutgen per ser qui soc» i recordava que «no vaig fer res més que exercir els nostres drets: llibertat d'opinió, de manifestació i el més important, el de votar». En aquest sentit, Pesarrodona, va acusar el fiscal de «tenir instruccions polítiques» per demanar-li les penes màximes pel delicte de desobediència greu 12 mesos de multa i 2 anys d'inhabilitació. Pesarrodona ho vincula a la seva foto icònica del 20-S davant de la seu de la conselleria de Governació de la Generalitat.

També ha recordat que en el seu atestat la Guàrdia Civil l'acusava de «delictes que no he comès com odi, resistència greu i lideratge tumultuós pels quals hauria pogut anar a la presó.». Tot i això, aquests delictes van ser arxivats gràcies, ha dit Pesarrodona, a la feina dels seus advocats als quals ha mostrat el seu agraïment. També ha recordat que «encara és hora que s'investigui als qui van vneir a Sant Joan a picar-nos indiscriminadament».

Abans d'entrar juntament amb el seu advocat al jutjats, els concentrats han mostrat el seu suport a Pesarrodona cantant l'Estaca acompanyats per intèrprets de Músics per la Llibertat. El públic i els músics han interpretat de nou la cançó minuts després quan Pesarrodona i Casellas han sortit de l'edifici judicial. Artistes per la República tmabé ha instal·lat quadres per evidenciar la repressió policial.