Sis persones han estat detingudes en l'operació conjunta que els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desplegat aquest matí al Prat de Llobregat i Abrera contra un clan dedicat al cultiu i tràfic de marihuana.

Segons han informat fonts pròximes al cas, en el dispositiu, que ha mobilitzat prop de 300 agents, s'han practicat també sis escorcolls en domicilis dels sospitosos, on la policia ha confiscat de diferents quantitats de droga, així com d'armes blanques i de foc.

La investigació, que segueix oberta, ha permès posar al descobert dues grans plantacions de marihuana que el clan controlava al barri Sant Cosme del Prat de Llobregat i a Abrera.

Sota la direcció del jutge d'instrucció del Prat que investiga la presumpta xarxa de narcos, prop de 200 agents dels Mossos d'Esquadra, així com un centenar d'efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, s'han desplegat a primera hora d'aquest matí al barri Sant Cosme de la població per practicar registres i detencions.

Per part de la policia catalana, el dispositiu ha estat coordinat per la Divisió d'Investigació Criminal (DES.) i han participat en ell agents de la Brigada Mòbil (Brimo), del Grup Especial d'Intervenció (GEI), de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), així com de les àrees de Seguretat Ciutadana, Subsol, Canina i Policia Científica.

Els policies han efectuat diverses entrades i escorcolls simultànies al barri de Sant Cosme, entre elles en domicilis situats als carrers del Riu Cardener i del Riu Túria.