Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir quatre membres del CDR de la Seu d'Urgell per la vaga del 21-F. En concret, ahir a la tarda van detenir la regidora de la CUP de la Seu d'Urgell, Xènia Antona, i l'exregidor Pau Lozano, juntament amb un altre militant del partit, acusats de delictes de desobediència, resistència, desordres públics i atemptat a l'autoritat durant la vaga general del 21-F. Al matí, els Mossos també havien detingut dos membres del CDR de l'Alt Urgell amb les mateixes acusacions.

Les detencions dels membres de la CUP van tenir lloc mentre es feia una concentració de suport a aquests dos detinguts a les portes dels jutjats. Tots cinc van sortir en llibertat. Fonts de la Plataforma de suport als encausats van explicar que els agents van traslladar els detinguts davant del jutge de guàrdia i que es van negar a declarar.

Aquestes cinc persones formen part del grup de set militants de la CUP i membres del CDR de l'Alt Urgell que van rebre una citació per anar a declarar per la vaga del 21-F. Cap d'ells es va presentar al jutjat el dia que havien estat citats i la setmana passada dos ja van ser portats pels Mossos d'Esquadra als jutjats. Durant la jornada d'ahir va passar el mateix amb la resta.