La fins ara directora de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, Paula Montero, deixarà de ser-ho el proper 1 de juliol, segons ha pogut saber Regió7 i han confirmat fonts del departament de Justícia de la Generalitat. Serà rellevada per Susana Gràcia, fins ara subdirectora de tractament del mateix centre.

Llicenciada en Geografia i Història i diplomada en Educació Social, Gràcia té una llarga trajectòria en centres penitenciaris, que s'inicia el 1989. Va ser cap de programes d'Educació social al Centre Penitenciari Quatre Camins entre el 2015 i el 2017.

Montero era directora de la presó bagenca des del 2016 i segons Justícia havia assumit el càr-rec per un període dos anys i finalment n'hi haurà estat tres. Montero s'incorporarà als serveis centrals de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima per impulsar el Pla Estratègic de l'Execució Penal d'Adults i consolidar la recent reestructuració de la direcció general dels Serveis Penitenciaris.

D'altra banda, el sindicat CCOO, majoritari a Lledoners, lamentava la marxa de Montero i volia posar en valor el suport i professionalitat que ha donat als treballadores del centre penitenciari. També valorava els diferents programes que s'han implementat al centre, pioners al sistema penitenciari català. Finalment, esperava que la nova direcció «sigui continuista amb el projecte de Lledoners» i doni suport a la plantilla en el que el sindicat considera que és una «retallada de drets als treballadors per part del departament de Justícia».