A partir del proper 1 de juliol, Susana Gracia rellevarà Paula Montero com a directora del centre penitenciari de Lledoners, segons ha pogut saber Regió7 i han confirmat fonts del Departament de Justícia de la Generalitat.

La nova directora de Lledoners és llicenciada en Geografia i Història i Diplomada en Educació Social, i té una llarga trajectòria a centres penitenciaris, que s'inicia el 1989. Ha estat Cap de programes d'Educació social al Centre Penitenciari Quatre Camins entre el 2015 i el 2017, abans d'encapçalar la coordinació de tots els programes de rehabilitació de Lledoners, com a subdirectora de tractament, que és el càrrec que ocupava actualment.

Per la seva banda, Montero és directora de Lledoners des del 2016, i segons han explicat fonts del Departament de Justícia, deixa el càrrec després de tres anys, tot i que la previsió inicial és que exercís aquest càrrec només durant dos anys.

Ara, Montero s'incorpora als serveis centrals de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima per impulsar el Pla Estratègic de l'Execució Penal d'Adults i consolidar la recent reestructuració de la Direcció General dels Serveis Penitenciaris. Psicòloga de formació i en contacte amb l'àmbit penitenciari des del 1987, abans d'estar al capdavant del centre penitenciari del Bages,Montero havia ocupat altres càrrecs de responsabilitat. Destaquen la Subdirecció de Programes de Rehabilitació i Sanitat, la coordinació de les oficines d'atenció a les víctimes del delicte o els Serveis Socials Penitenciaris de Barcelona, entre d'altres, segons han explicat fonts de Justícia.

D'altra banda, el sindicat CCOO, majoritari a Lledoners, lamentava la seva marxa i volia posar en valor el recolçament i professionalitat que ha donat als treballadores del centre penitenciari. També valorava els diferents programes que durant aquest temps s'han implementat al centre i que han estat pioners en el sistema penitenciari català. Finalment, esperava que la nova direcció «sigui continuista amb el projecte lledoners» i doni suport a la plantilla en el que el sindicat considera una «retallada de drets als treballadors per part del departament de justícia».