Els Bombers de la Generalitat han efectuat cinc rescats el cap de setmana de persones que s'han lesionat mentre feien muntanya i senderisme a les comarques de la Catalunya Central.

Dissabte al vespre van activar l'helicòpter del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) per atendre una dona de 58 anys de Gisclareny que es va fer mal al turmell en un corriol al coll de la Bena, a Gisclareny mateix. No podia continuar caminant. Va ser traslladada a l'Hospital de Sant Bernabé de Berga.

Ahir al matí van efectuar quatre rescats més. Poc després de les 11 van rebre l'avís que una persona s'havia trencat els lligaments a Meranges, a la Cerdanya, a prop dels estanys de la Pera. Va ser traslladada també amb helicòpter a l'Hospital de Puigcerdà.

Cap a 3/4 de 12 els Bombers van participar en el rescat d'un grup de persones que s'havia desorientat mentre eren d'excursió a Montserrat. Les van trobar una hora després en bon estat i les van acompanyar a Santa Cecília.

Al Bruc hi va haver dues intervencions. Cap a 2/4 de 12 un excursionista es va fer mal a la cama fent la ruta del barranc del Joc de l'Oca. Un punt inaccessible que va obligar a intervenir l'helicòpter dels GRAE i també personal del Grup d'Emergències Mèdiques dels Bombers (GEM). Un cop la persona rescatada, es va traslladar a l'aparcament de l'hotel del Bruc, on posteriorment va ser evacuada en ambulància. Finalment, cap a 2/4 d'1 els Bombers van actuar novament al Bruc per alliberar una persona que feia ràpel a la via Sol Solet i que havia quedat enredada amb la corda.