Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Berga (amb el suport de l'Àrea Regional de Trànsit, l'Àrea Regional de Recursos Operatius, la Sala Regional de Comandament, la Unitat Regional de Policia Administrativa i la Unitat de Subsòl) van dur a terme del 19 al 23 de juny un dispositiu de seguretat, amb motiu de les festes de la Patum a Berga. L'objectiu del dispositiu era «prevenir i garantir la seguretat ciutadana, l'ordre públic i la seguretat a les carreteres», a més de denunciar les infraccions de trànsit, com el consum de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents.

Pel que fa al trànsit, durant aquests cinc dies de dispositiu no es va enregistrar cap accident. Es van realitzar un total de 18 controls de drogo-alcoholèmia. En aquests es van efectuar 3.321 lectures amb el resultat de 42 denúncies per alcoholèmies administratives, 13 positius administratius per consum de drogues i 3 conductors denunciats penalment per conduir amb una taxa d'alcoholèmia penal.

D'altra banda, els mossos van aixecar 21 denúncies administratives per la Llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana. D'aquestes, 11 van ser per tinença de substàncies estupefaents, 1 per tinença d'armes prohibides, 2 per falta de respecte, 1 per desobediència, 5 actes de comís temporal d'estris perillosos i 1 per gossos perillosos. A més, hi va haver un detingut per atemptat als agents de l'autoritat.