El judici contra els sis acusats d'abusar sexualment en grup d'una menor a Manresa ha arrencat aquest dimarts a Barcelona. La Fiscalia demana entre 10 i 12 anys de presó per als joves, en un cas que té similituds amb el de La Manada, ja que segons el ministeri fiscal també hi va haver penetració, i malgrat això només demana penes per abús sexual i no per agressió sexual, és a dir violació. D'aquests acusats, dos són de nacionalitat espanyola i quatre d'origen sud-amercià. A més, hi ha un setè acusat, espanyol i major d'edat, per al qual el fiscal demana 4.380 euros de multa per no haver impedit els fets malgrat que ho podria haver fet, en opinió del Ministeri Públic.

La representació processal de la família de la menor, exercida pel Bufet Matamala, va emetre ahir un comunicat en què assegura que comparteix «essencialment» els fets narrats per la Fiscalia, que va avançar Regió7, si bé discrepa «en la seva qualificació, tenint en compte l'especial vulnerabilitat de la víctima», que tenia 14 anys i que «es trobava en estat molt important d'embriaguesa».

Per aquests motius, l'acusació particular qualifica els fets de constitutius de dos delictes d'agressió sexual continuat a una menor per a dos dels acusats que «van realitzar diversos actes d'accés carnal a la víctima per diverses vies» i delictes d'agressió sexual a una menor per a la resta d'acusats, excepte per al subjecte que només es va masturbar, a qui s'imputa un delicte d'omissió del deure d'impedir delictes. Així, la petició de penes és similar a la de La Manada, de 15 anys de presó per als acusats, excepte per als dos que haurien comès delictes d'agressió sexual continuats. Per a ells es demanen 20 i 18 anys de presó, respectivament. Per a l'individu que es va masturbar la petició és únicament d'una multa. La mateixa defensa creu que la recent sentència de La Manada els és favorable de cara a les condemnes en aquest cas, ja que presenten alguns similituds.

Així mateix, respecte de tots ells, excepte de l'acusat pel delicte d'omissió, se sol·liciten com a penes accessòries 10 anys de llibertat vigilada i 10 anys d'aproximació i prohibició de comunicació amb la víctima. A més, a un dels acusats del delicte d'agressió sexual continuat, se li imputen quatre delictes d'obstrucció a la justícia per «haver amenaçat diversos testimonis».