La Policia Local de Manresa ha detingut aquest cap de setmana per violència masclista dos homes a qui acusa d'agredir les respectives parelles. En un dels casos, el presumpte agressor va atacar la dona la seva filla, de 20 mesos. En l'altre, el detingut va agredir la seva parella i a un dels agents de policia.

La primera detenció es va produir dissabte al matí, als voltants de l'escola Renaixença. Segons la Policia Local, els agents van localitzar gràcies a diverses trucades una dona, mig nua, plena de sang i amb una criatura dins d'un cotxet, que demanava ajuda. La dona, de 31 anys, va explicar que tant ella com la seva filla, de 20 mesos, havien estat agredides i fetes fora de casa per la parella.

Els agents van comprovar que mare i filla presentaven nombroses lesions recents compatibles amb una agressió, motiu pel qual van intentar accedir al domicili, on el presumpte agressor es va tancar, negant-se a obrir la porta. Els Bombers, amb un camió cistella, van ajudar a la policia a accedir dins l'habitatge per un balcó exterior. Quan els agents estaven intentant obrir la porta amb una palanca, l'home va obrir la porta i va ser arrestat.

La segona detenció per violència masclista va tenir lloc diumenge a la tarda. El cos va ser alertat que dins d'un domicili del carrer Font del Gat s'estava produint una baralla violenta. Desplaçades diverses patrulles al pis esmentat, els agents apreciar que la dona, una jove de 22 anys, tenia lesions recents, motiu pel qual l'home, de 32 anys, va ser detingut. El presumpte agressor va oferir resistència i va agredir, també, un dels agents.