Els Mossos van detenir dilluns passat quatre homes i una dona, d'entre 23 i 35 anys, de nacionalitat dominicana i romanesa, i veïns de Berga, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric. Les detencions són el resultat d'una investigació oberta a final de gener, després de tenir coneixement de la possible existència de dues plantacions de marihuana a dues cases de Berga, una al carrer de Santa Bàrbara i una al carrer de Cardona.

Els agents van comprovar que de l'interior de les cases sortia una forta olor de marihuana, i que hi havia una connexió fraudulenta que abastia l'electricitat de la casa. A més, constantment hi havia entrades i sortides de diferents persones. Després de diverses indagacions, el 8 de juliol els investigadors van fer una entrada i perquisició a les dues cases. Entre els dos domicilis es van localitzar 550 plantes de marihuana i una complexa instal·lació amb focus, extractors, filtres i altres objectes destinats al cultiu indoor.

En les entrades es van detenir cinc persones per presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues i un de defraudació de fluid elèctric, ja que havien manipulat el subministrament elèctric. Els detinguts van passar dimecres a disposició judicial i van sortir en llibertat amb càrrecs.