Els Mossos van detenir aquest dilluns passat quatre homes i una dona, d'entre 23 i 35 anys, de nacionalitat dominicana i romanesa, i veïns de Berga, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són el resultat d'una investigació oberta a finals de gener, després de tenir coneixement de la possible existència de dues plantacions de marihuana a dues cases de Berga, una al carrer de Santa Bàrbara i l'altra al carrer de Cardona

Els agents van comprovar que de l'interior de les cases sortia una forta olor de marihuana, i que hi havia una connexió fraudulenta que abastia l'electricitat de la casa. A més, constantment hi havia entrades i sortides de diferents persones.

Després de diverses indagacions, el passat 8 de juliol els investigadors van fer una entrada i perquisició a les dues cases. Entre els dos domicilis es van localitzar un total de 550 plantes de marihuana i una complexa instal·lació amb focus, extractors, filtres i altres objectes destinats al cultiu indoor.

Durant les entrades es van detenir cinc persones per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues. I també se les va acusar d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que havien manipulat el subministrament elèctric.

Els detinguts van passar aquest dimecres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.