Una menor de 14 anys d'Alp va tenir un greu accident al parc aquàtic d'Er, a l'Alta Cerdanya, el 4 de juliol passat quan, baixant a gran velocitat per un tobogan aquàtic va impactar amb el cap contra una porta de fusta que havia de ser oberta.

L'adolescent, que era al parc aquàtic amb els seus companys de la federació de snowboard, va quedar inconscient a dintre de l'aigua, d'on la van haver de treure dos companys i l'entrenador, i posteriorment va ser traslladada a l'hospital en helicòpter. Segons els dos nens que la van socórrer, a més, no hi havia socorristes en aquella zona, i tot just hi van arribar quan ja havien tret la menor de l'aigua.

La mare de la ferida explica que «li han trencat l'estiu i part de l'hivern, amb diversos viatges i sortides que tenia programades i la temporada de snow». La menor es var fer dues fractures properes a l'orella, d'on li sortia tanta sang el dia de l'accident que es van veure obligats a induir-li el coma, i ara seguirà de baixa almenys 3 mesos més.

Després de 4 dies a l'UCI i alguns més a la planta de pediatria de Perpinyà, la menor seguirà recuperant-se de les lesions a casa seva. Segons apunta la seva mare, però, la filla «té un trauma al cap, un os trencat, en el dia d'avui no hi sent i perd l'equilibri», encara que en principi aquestes seqüeles hauria de ser reversibles.

La família ara denunciarà el parc aquàtic per negligència, així que les càmeres de seguretat del parc seran clau per demostrar si hi va haver algun error, i aclarir què va passar amb la porta, a més de comprovar si la presència i l'actuació dels socorristes va ser adequada.

A més, la mateixa família de la menor assegura que denunciarà el parc perquè «li hauria pogut passar a qualsevol persona». L'entrada al recinte, que no va tancar després de l'incident, és a partir dels 3 anys.