Agressió sexual en grup a una menor a Manresa en la setmana en què l'Audiència Provincial jutja un atac molt similar de fa tres anys a la capital del ManresaBages. Aquest nou cas va tenir lloc ahir a la matinada en un pis ocupat del carrer de l'Aiguader, al barri de les Escodines, i la víctima és una noia de 17 anys que havia anat a una festa organitzada pel grup de joves que hi viu il·legalment. En total, quatre joves d'entre 18 i 25 anys van ser arrestats quan els Mossos d'Esquadra s'hi van desplaçar després de ser alertats de l'atac múltiple. Arran de la declaració de la víctima, la policia investiga els fets com a agressió sexual, és a dir, que es tracta d'un cas de violació.

Els joves van perpetrar l'atac sexual en el tercer pis del número 17. Els últims dies, els veïns del barri es queixaven pels greus aldarulls provocats per un nou grup de joves que ocupen l'habitatge des de fa tres setmanes, tot i que fa un any i mig que s'hi arrosseguen els problemes d'incivisme generats per altres joves que també ocupen aquest pis. El nou grup és integrat per 10 i 15 individus de més de vint anys. Els Mossos d'Esquadra no han volgut donar més detalls dels detinguts ni de la investigació. Juntament amb la policia catalana, ahir a la matinada també es va desplaçar al pis on va tenir lloc la violació un equip dels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) i la Policia Local de Manresa, que va col·laborar amb els Mossos i els van ajudar en el trasllat dels arrestats a les dependències policials.

Els quatre detinguts són a la comissaria de Manresa i és previst que passin a disposició judicial avui o demà. Després de l'atac sexual, la menor va ser traslladada a l'hospital, on la van examinar, i posteriorment els agents que porten la investigació li van prendre declaració. Els Mossos d'Esquadra intentaven determinar ahir, a través dels interrogatoris a la víctima i als agressors, saber què havia succeït exactament i concretar el grau d'implicació de cada un dels detinguts en la violació. El jutge haurà de decidir, un cop parli amb els joves, els càrrecs que els imputa.

Aquest cas ha commogut la capital del Bages I és que s'ha produït quan tot just fa una setmana va declarar la víctima de l'atac sexual en grup que va tenir lloc el 2016 a l'antiga fàbrica Vinyes, actualment abandonada, en la vista oral que té lloc a l'Audiència Provincial de Barcelona per jutjar els presumptes agressors. El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, i portaveu de l'equip de govern, Marc Aloy, va dir ahir que el consistori «condemna rotundament els fets» i que es posa a disposició de la víctima pel que necessiti. «L'Ajuntament està consternat perquè aquesta agressió té lloc quan s'està celebrant el judici per uns fets molt semblants. És molt greu que en una ciutat com la nostra s'hagi produït dos casos d'agressió sexual múltiple», destacava. Els grups polítics amb representació a l'Ajuntament van consensuar un comunicat de rebuig a l'agressió.