L'Associació de Veïns de les Escodines de Manresa considera que tapiar el pis on va tenir lloc la presumpta violació de diumenge a la matinada «no és suficient» i demana «més contundència» davant dels diferents problemes que actualment té el barri, tant a la zona concreta del carrer Aiguader, que és on està situat aquest pis, com també al conjunt del bar-ri, on hi ha un elevat nombre de pisos que estan ocupats.

Segons va explicar la presidenta de l'entitat, Carme Carrió, tapiant les finestres i diferents obertures i posant una porta antiokupes a l'habitatge on va tenir lloc la presumpta violació la matinada de diumenge no es resoldran els problemes d'inseguretat que hi ha tant al carrer com a bona part del barri.

Carrió avança que en la reunió prevista per a avui a la tarda amb l'Ajuntament per abordar el pla de xoc que planteja el consistori demanaran que s'enderroquin totes les cases velles i que es faci obra nova o places, perquè «mentre no s'arregli continuarem tenint ocupacions desagradables, que no són de famílies» sinó de «joves que fan gamberrades, de delinqüents que només provoquen destrosses, aldarulls i malestar. No n'hi ha prou de tapiar el tercer pis del número 17», insisteix Carrió.

Tal com recollia ahir aquest diari, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va explicar que el consistori vol que el pla consisteixi en una actuació consensuada entre els diferents cossos policials, la mateixa associació de veïns i el consistori a través de diferents departaments implicats. L'objectiu seria emular un pla de xoc aplicat ara ja fa tres anys quan a la zona hi havia una família problemàtica en un bloc també ocupat. En aquella ocasió es van dispersar els diferents membres del clan en qüestió per tal de reduir la conflictivitat que hi havia al barri.

Ara, l'objectiu amb el nou pla de xoc que l'Ajuntament planteja també és reduir la conflictivitat que en aquests moments hi ha a la zona i que va esclatar aquest cap de setmana amb la denúncia de la violació per part d'una menor de 17 anys que haurien comès quatre okupes d'origen magribí que s'havien instal·lat al tercer pis del número 17 del carrer de l'Aiguader.