Els Bombers han efectuat desenes de serveis a la Catalunya Central entre ahir a la tarda i aquesta matinada per incidències causades per la forta pluja. Els motius principals han estat arbres i branques caigudes, pedres i sorra a la carretera i pals de la llum danyats.

Al BagesEntre d'altres, a Manresa, van haver de retirar arbres caiguts a l'avinguda Francesc Macià i també van desplaçar-se fins al teatre Kursaal per un fals avís d'incendi. La tempesta va provocar problemes tècnics a les instal·lacions de l'equipament i que s'activés per error l'alarma antiincendis. A Viladordis, l'aiguat va esquerdar diversos pins. Aquest matí, la Policia Local de Manresa ha hagut de tancar el trànsit al passeig Pere III en direcció a la Bonavista durant uns 10 minuts per retirar unes branques que havien caigut a la calçada.

També al Bages els Bombers van actuar a Sant Fruitós, on un arbre es va partir a l'avinguda Joan Sanmartí; a Navarcles, on la pluja va inundar diversos horts; a Sallent, on un cotxe va quedar avariat en un bassal d'aigua; i a Marganell, al carrer del Migdia, ple de fang i pedres com a conseqüència de la pluja. Al Berguedàels Bombers van retirar un arbre que va quedar tombat al polígon de la Valldan de Berga.

Pel que fa a l'Anoia, es van rebre un total d'11 avisos. Entre d'altres, els Bombers van actuar al Bruc, a la BP-1103, per treure'n el fang i la terra que s'hi havia acumulat a causa de la pluja; a Piera i a Igualada van caure diversos arbres a la via; i a l'A-2 al seu pas pel municipi del Bruc va caure un pal de la llum que obstaculitzava la circulació de vehicles.

Municipis del Baix Llobregat nord com Olesa de Montserrat, Martorell, Esparreguera i Collbató van sumar una desena d'avisos més als Bombers a causa, principalment, d'arbres caiguts.