A les 7 de la tarda es va fer de nit a Manresa. No va ser cap eclipsi. La tempesta que va caure ahir, que hi va deixar 46,5 l/m2 amb una estona de calamarsada inclosa, va ennegrir el cel durant una bona estona. La pluja no va causar danys greus, però sí desenes d'incidències, a Manresa i a altres localitats per on va passar. Els Bombers van rebre més de 200 avisos per acumulació de pluja, la majoria dels quals sense actuació, centrats justament a la Catalunya Central. També al Vallès.

A la capital del Bages, la Policia Local va anar de corcoll. Van caure quatre arbres; un a l'accés al pàrquing del mercat Puigmercadal, un altre al carrer Nou de Santa Clara i dos al carrer d'Oleguer Miró. A causa de la pluja, també es van inundar diversos baixos de cases i d'establiments, entre els quals la biblioteca del Casino i el SOC de Casa Caritat. També el CAP Bases, on l'aigua va accedir a l'interior de l'equipament. A la botiga Decathlon també hi va entrar aigua. A les 10 de la nit no funcionava l'enllumenat públic al carrer de la Creu Guixera i a la Parada ja feia un mínim de dues hores que no en tenien a les cases.

Carrers tallats

Es van haver de tallar durant una estona el túnel del carrer Indústria, la rotonda de Prat de la Riba, el passeig del Riu, el túnel de les Bases de Manresa i la carretera vella a l'altura de Can Poc Oli. En tots aquests punts, on és habitual que hi hagi problemes quan plou de manera excepcional com ahir, es va poder restablir la circulació un cop acabada la tempesta. Un altre vial important de la ciutat que va quedar cobert per l'aigua va ser el carrer de Viladordis, a l'altura del barri de la Font dels Capellans.

Per altra banda, segons fonts municipals consultades, hi va haver cotxes que van quedar avariats a la calçada per la intensitat de la pluja i que van necessitar ajuda. La Policia Local també es va encarregar de posar a lloc més d'una desena de tapes de claveguera que van saltar per culpa de la pressió de l'aigua. A més a més, es van rebre avisos de llocs on l'aigua havia arrossegat sorra a la calçada, amb el perill que això comporta. Per sort, a l'hora de tancar l'edició no s'havien hagut de lamentar danys personals.

I, si a Manresa van caure més de 46 l/m2, a Monistrol de Montserrat Fruit de la intensitat amb què va caure la pluja, va caldre tallar la BP-1121 al terme d'aquesta localitat, i la BP-1103 a Marganell, ambdues a causa d'esllavissades. A Montserrat, la carretera d'accés al monestir va quedar coberta per una capa blanca fruit de la calamarsada, que es va deixar veure i escoltar en altres punts de la comarca com l'esmentada a Manresa i a Sant Vicenç de Castellet.

A Sant Fruitós de Bages, el vent va partir un arbre al primer tram de l'avinguda Joan Sanmartí. A la C-14, a Organyà (Alt Urgell), es va produir una sortida de via quan faltaven pocs minuts per a les 6 de la tarda. Només s'hi va veure implicat un vehicle. L'accident va generar dos quilòmetres de retencions a partir del punt quilomètric 159 i no hi va haver ferits.

Protecció Civil va activar el pla Inuncat en set comarques, entre les quals el Bages, el Moianès i el Baix Llobregat.

De cara a avui, el Meteocat preveu un matí assolellat, mentre que durant la tarda hi tornarà a haver xàfecs al nord-est del país.