L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 15 mesos de presó i a una multa de 720 euros un independentista d'ultradreta que cridava a "rebentar" espanyols a l'Anoia a través de Facebook.

Se li atribueix un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques. El condemnat va publicar un missatge el 5 de novembre del 2017 fent una "apel·lació directa a la violència contra els espanyols en general", apunta l'Audiència.

"Qui vulgui anar de 'festa' per zona Anoia que m'ho digui. Jo ja he dit prou. Anem a rebentar espanyols. Amb 2/3 en tenim prou. Qui s'apunti evidentment que estigui preparat. Seguim", deia el text, que anava acompanyat d'un emblema i el nom d'Escamots Catalans. La sentència s'ha dictat de conformitat amb l'acusat.

Ell mateix va retirar-lo del seu perfil en veure la reacció dels usuaris de les xarxes, que el van denunciar a través del Twitter oficial de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. Aquesta va iniciar d'ofici una investigació.

En un segon missatge va publicar simbologia de l'organització terrorista Terra Lliure, amb el lema 'Poble armat, poble respectat'. L'Audiència considera que tot i que l'acusat no està justificant o enaltint el terrorisme, "sí que difon la necessitat que el poble català s'armés per ser respectat, fent amb ell una defensa de l'ús de les armes".