Els Bombers van realitzar tres rescats d'excursionistes ferits a la Catalunya Central aquest diumenge al migdia, en menys de tres hores. El primer rescat es va produïr a Guardiola de Berguedà a la 1 del migdia, quan el treballador del refugi de Sant Jordi del Parc Natural del Cadí va donar l'avís que un senderista s'havia lesionat mentre feia una ruta a la zona dels Empedrats.

Es va activar l'helicòpter dels Bombers per rescatar l'excursionista, i el mateix va passar en els dos rescats posteriors. A 2/4 de 2 del migdia, a Lles de Cerdanya, a la zona de la Tossa de Plana, i es va fer mal als braços i a les cames. Una unitat dels GRAE i l'helicòpter dels Bombers es va desplaçar fins al lloc dels fets i van rescatar l'excursionista.

Una hora més tard, en aquest cas a Monistrol de MontserratEls Bombers van rebre l'avís a les 15.41 h i van enviar dues dotacions terrestres i també l'helicòpter al lloc dels fets. Segons fonts del cos d'emergències, l'home va haver de ser traslladat a l'hospital per rebre atenció mèdica.

A banda, el matí de diumenge, els Bombers van haver d'efectuar un altre rescat també a la zona de Montserrat, a Collbató, d'un corredor que va caure i es va lesionar greument un turmell. L'accidentat va ser traslladat a l'hospital de Martorell.