Diversos municipis del Bages, el Solsonès i l'Anoia són entre els que avui activaran el nivell d'alerta 3 del pla Alfa de risc d'incendi forestal. Aquest augment és degut a l'increment previst de la temperatura i la disminució de la humitat relativa, a partir d'avui. En total hi ha 73 municipis d'arreu del país on avui 'activarà el nivell 3 del Pla Alfa.

D'aquests municipis, 32 corresponen a zones elevades de la Conca de Barberà, Segarra, Anoia, Bages i Solsonès, on encara s'està segant, i 41 són termes municipals de les comarques de la Terra Alta, Ribera d'Ebre, Segrià , Garrigues, Priorat, que presenten un estat de sequera acumulada, i que poden veure's més afectats per les difícils condicions meteorològiques. Els accessos al parc natural de la serra de Montsant estaran restringits a partir d'avui al matí.

També avui, el cos d'Agents Rurals conjuntament amb Mossos d'Esquadra i ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d'incendi i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d'incendi.