Guillermo de Roda, de la base de drons de Saragossa, forma part d'un equip de drons de precisió, un servei que ofereix el Ministerio Medio Ambiente (MAPA). Segons explica De Roda, «quan marxen els mitjans aeris durant el dia fem un seguiment aeri de nit per controlar el front: prenem fotos tèrmiques i gravem vídeo a temps real, que s'envia al comandament de bombers, a lloc».

En aquest cas, el centre de comandament és instal·lat a l'estació de bombers de Capellades. De Roda també ha dit que «és un servei nocturn, ja que de dia, amb les unitats aèries i les descàr-regues d'aigua, no podem volar». La unitat de drons ha vingut des de Saragossa per ser la més propera al punt on s'ha declarat l'incendi.

D'altra banda, dimecres a la tarda es va haver de llançar un avís perquè no volessin drons, ja que algú en va fer volar un dintre del perímetre de l'incendi. El vol dels drons posa en perill la seguretat dels mitjans aeris que treballen en les tasques d'extinció de l'incendi. El mateix conseller d'Interior, Miquel Buch, va demanar, dimecres mateix, que es tinguin actituds responsables i que no es facin volar drons sobre l'incendi.