El Bages, l'Anoia i el Solsonès estan sota alerta per risc d'incendi avui. Davant l'increment del perill de focs forestals per temperatures superiors als 40 graus a l'interior i humitats relatives per sota del 20%, a partir d'avui, s'activa el nivell 3 del Pla Alfa en 71 municipis de les comarques d'aquestes comarques i deu més del territori català. A més, també es restringiran els accessos al parc natural de la serra de Montsant.

Aquesta situació es pot perllongar fins demà. El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació demana extremar les precaucions. Avui, tal com preveu l'activació del nivell 3 del Pla Alfa, han quedat suspeses 1.126 autoritzacions per a la realització d'activitats que poden ser generadores de perill d'incendi forestal en els municipis afectats.

El cos d'Agents Rurals, conjuntament amb Mossos i ADF, efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d'incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d'incendi.

Les condicions meteorològiques previstes per al dilluns, 12 d'agost, mostren l'entrada a primera hora del matí de tramuntana al nord de l'Alt Empordà i de mestral a les comarques de Terres de l'Ebre, el que motivaria l'activació del nivell 3 del Pla Alfa a una quarantena de municipis de les comarques del Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, la Ribera d'Ebre i l'Alt Empordà. També podrien restringir l'accés als massissos forestals del cap de Creus, la serra del Montsià, la serra de Cardo- Boix, i al perímetre de protecció prioritària de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell.