Les tanques de seguretat de la carretera de Can Maçana només tenen tanca de protecció per a motoristes en els revolts més pronunciats. De fet, només hi són al cantó bagenc, ja que a la banda de l'Anoia només n'hi ha en un revolt. On se'n pot veure més és al quilòmetre 12 de la carretera, la BP-1101, perquè és un tram que està en els punts més alts de la muntanya i al costat dels revolts amb pendents molt pronunciades. A la carretera, malgrat la presència alta de motoristes el cap de setmana, no hi ha tanques de protecció inferior a les corbes més obertes. De fet, fins i tot n'hi ha que no disposen de cap tanca.

L'altre tram on també hi ha barreres de protecció als revolts més perillosos és a la carretera que va del trencant de Can Maçana al monestir, la BP-1103.

Per la seva banda, fonts de la Diputació de Barcelona expliquen que s'ha actuat a la carretera BV-1123, que és la que va de Marganell des de la carretera de Can Maçana. Aquesta ha estat una actuació que estava prevista realitzar d'acord amb el pla d'actuacions que es fa en el conjunt de carreteres. S'han renovat les barreres de seguretat i contenció, i ara, en tots els canvis ja s'incorpora la tanca de protecció per a motoristes en tots els punts en què es necessari, asseguren.

Pel que fa a la carretera de Can Maçana, es farà una actuació abans de final d'any de millora i renovació del paviment en un tram de set quilòmetres. També s'estan estudiant altres mesures per millorar la seguretat d'aquesta carretera per als motoristes, d'acord amb els Mossos d'Esquadra, per la gran quantitat de motoristes que hi circulen habitualment els caps de setmana.