Els joves que el passat 24 de juny van robar un Crist de fusta de valor històric de la capella de la Pietat de Berga (Berguedà) i que van ser detinguts ahir tenen l'obligació de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits, segons han informat aquest diumenge els Mossos d'Esquadra.

La policia catalana ha indicat que han deixat les detencions dels joves "sense efecte amb l'obligació de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits".

Els autors del robatori van ser detinguts per un delicte de furt amb agreujant de valor històric, després que es presentessin a comissaria i retornessin la figura.

Els Mossos d'Esquadra han informat que tres dels quatre joves implicats en el succés, que van ser gravats per una càmera de seguretat, es van presentar a les 20.30 hores d'ahir a la comissaria de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i van tornar l'escultura "en bon estat".

El Crist sostret, del segle XIX, "té un gran valor històric", segons remarca la policia autonòmica.

En el moment dels fets, la capella es trobava oberta al públic i, segons va captar la seva càmera de seguretat, els quatre joves, dos nois i dues noies, van entrar i es van emportar la figura.

Els Mossos van obrir una investigació i van fer difusió del vídeo a través de les xarxes socials i van demanar la col·laboració ciutadana per obtenir informació rellevant sobre el cas.