La batuda dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local i la Policia Local en un bar el Barri Antic divendres passat va ser la tercera actuació conjunta dels cossos policials al nucli històric en el darrer mes. Per a la presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió, «les actuacions policials per ara són correctes hi han donat més seguretat als veïns».

Assegura que des que la vigilància policial ha augmentat al barri «s'ha notat una petita millora però continuen conflictes de baixa intensitat, com per exemple sorolls». Tot i això, no canten victòria i Carrió afirma que «de totes maneres la preocupació és gran en tot el veïnat, per si disminueix la presència policial», i considera que no s'ha d'abaixar la guàrdia. Espera que el treball dels cossos policials no sigui puntual i continuïn al barri.

De 47 a 71 estrebades

Fins al juny, a tota la regió central -tot i que s'ha de tenir en compte que la Manresa és la ciutat més gran d'aquestes comarques- hi ha hagut 71 estrebades, mentre que fins al juny del 2018 n'hi va haver 47. Els Mossos vinculen l'increment dels robatoris als carrers de Manresa amb l'augment que hi ha hagut a Catalunya d'aquests delictes des del 2017. A la capital del Bages, però, s'està notant aquest increment des de fa uns tres mesos. Els Mossos d'Esquadra asseguren que amb aquests operatius que fan conjuntament amb Policia Local i Policia Nacional, des de fa unes tres setmanes, han aconseguit reduir el nombre de delictes entre el 15% i el 20%.