Un motorista, R.J.A, veí de Barcelona i de 58 anys, va perdre la vida ahir al matí en un accident de trànsit a l'autovia A-2, al seu pas per Jorba. Va ser envestit per una camioneta que va fugir sense auxiliar la víctima ni avisar els serveis d'emergències. Posteriorment, els Mossos d'Esquadra van localitzar el conductor del vehicle a uns vuit quilòmetres de l'atropellament i va ser detingut.

Els Mossos d'Esquadra van trobar la camioneta aturada al voral de la mateixa autovia amb danys a la part frontal que feien pensar que era la que havia atropellat el pilot. El conductor era a l'interior. L'arrestat és un home de 52 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l'Hospitalet de Llobregat, i la policia el va detenir com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi imprudent i per marxar del lloc dels fets sense socórrer el motorista a qui havia envestit mortalment.

El sinistre va tenir lloc a 3/4 de 7 del matí al quilòmetre 545 de l'autovia A-2 en direcció a Lleida, quan els serveis d'emergències van rebre l'avís d'un testimoni que hauria vist un motorista estirat a terra a l'A-2, a Jorba. Immediatament s'hi van desplaçar diverses dotacions policials i els serveis mèdics, i van constatar que el motorista ja era mort. Tot seguit, pels indicis que van trobar al punt de l'accident, van comprovar que el pilot estava aturat al voral, per causes que es desconeixen, i algun vehicle l'hauria envestit.

L'accident va obligar a tallar un carril de l'autovia en sentit Lleida, que el Servei Català de Trànsit va reobrir dues hores més tard. Malgrat això, no es van registrar retencions importants al tram afectat. Fins al lloc dels fets es van desplaçar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Amb l'accident d'ahir ja són tres els motoristes que han perdut la vida en el tram de la Catalunya Central de l'autovia A-2, a l'Anoia i el Baix Llobregat Nord. De fet, un altre pilot va morir el cap de setmana passat a la mateixa carretera, al punt quilomètric 586, a Martorell. En aquell cas va ser un altre veí de Barcelona de 54 anys. A l'abril, un motorista de Vilanova del Camí va morir a Castellolí.

Ja són 113 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya.