El 2019 és un any negre per als motoristes a la Catalunya Central. Amb la víctima d'ahir, ja són tres els motoristes que han perdut la vida en el tram de la Catalunya Central de l'autovia A-2, i a tota la xarxa viària de la regió són nou pilots morts. Entre les víctimes dels sinistres hi ha diferents perfils de motoristes. Tot i que en tres dels dels quatre accidents que hi ha hagut a Can Maçana sembla que la velocitat ha estat un factor de l'accident, també n'hi ha que l'excés de velocitat, com en el cas d'ahir, no hi té res a veure.

El primer accident de moto aquest any es va produir el 3 de març a Navès, a la carretera C-26, en sortir de la via. De fet, al Solsonès hi ha carreteres que, com la de Can Maçana, atrauen molts motoristes els caps de setmana i en aquesta comarca dos pilots hi han perdut la vida. L'altre va ser el dia 1 de juny a Guixers.

Cinc dels sinistres de moto han tingut lloc a l'Anoia, a la carretera de Can Maçana i a l'autovia A-2. Un al Bages, el que va morir a la carretera de Monistrol a Montserrat el 7 d'agost; i un al Baix Llobregat Nord, en el tram de l'A-2 de Martorell.