Vuit persones, entre elles un menor en estat greu, han resultat ferides en un accident que va tenir lloc ahir a la nit a l'autopista C-16 al seu pas per Castellbell i el Vilar. Segons fonts del Servei Català de Trànsit (SCT), un camió que transportava llots de depuradora, anava en sentit nord i va anar perdent la càrrega, fet que va provocar un accident múltiple entre quatre vehicles en direcció a Manresa.

A conseqüència del xoc, al quilòmetre 40 de la C-16, hi ha vuit persones ferides, entre les quals un menor que va ser evacuat a la Vall d'Hebron en estat greu. De la resta de ferits, hi ha dos lleus (un traslladat a Vall d'Hebron i l'altre a Mútua Terrassa) i 5 menys greus (dos portats a Sant Joan de Déu de Manresa i tres a Mútua Terrassa).

L'accident va obligar a tallar l'autopista en els dos sentits de la marxa des de 3/4 de 10 de la nit, quan es va produir el sinistre. Segons fonts del SCT, un dels vehicles implicats va saltar per sobre la mitjana i va anar a parar a la calçada contrària, fet que va provocar afectacions en els dos sentits de la circulació. Fins a 2/4 d'11 de la nit, l'autopista va estar completament tallada al trànsit i es van fer desviaments cap a la C-55 i la C-58.

A les 22.36 h es va obrir un carril en sentit sud, és a dir, en direcció a Barcelona, però es va mantenir l'altre carril tallat i també la carretera totalment tallada en sentit Manresa. Aquesta situació s'ha allargat fins a les 6 del matí, quan s'ha reobert la via i ha quedat normalitzada la circulació. En l'accident hi van treballar set patrulles dels Mossos d'Esquadra, sis dotacions dels Bombers i quatre ambulàncies del SEM.