Vuit persones, entre elles un menor en estat greu, van resultar ferides en un accident que va tenir lloc dimarts a la nit a l'autopista C-16 al seu pas per Castellbell i el Vilar. Segons fonts del Servei Català de Trànsit (SCT), un camió que transportava llots de depuradora i anava en sentit nord va anar perdent la càrrega, fet que va provocar un accident múltiple entre quatre vehicles en direcció a Manresa.

A conseqüència del xoc, al quilòmetre 40 de la C-16, hi va haver vuit persones ferides, entre les quals un menor que va ser evacuat a la Vall d'Hebron en estat greu. De la resta de ferits, n'hi ha dos de lleus (un traslladat a Vall d'Hebron i l'altre a Mútua Terrassa) i 5 de menys greus (dos portats a Sant Joan de Déu de Manresa i tres a Mútua Terrassa). Els ferits evacuats a la capital del Bages van ser d0nats d'alta ahir al matí.

L'accident va obligar a tallar l'autopista en els dos sentits de la marxa a partir de 3/4 de 10 de la nit, quan es va produir el sinistre. Segons fonts del SCT, un dels vehicles implicats va saltar per sobre de la mitjana i va anar a parar a la calçada contrària, fet que va provocar afectacions en els dos sentits de la circulació. Fins a 2/4 d'11 de la nit, l'autopista va estar tallada al trànsit i es van fer desviaments a la C-55 i la C-58. A les 22.36 h es va obrir només un carril en sentit Barcelona. Aquesta situació es va allargar fins a les 6 del matí, quan es va reobrir l'autopista i va quedar normalitzada la circulació. En l'accident hi van treballar set patrulles dels Mossos d'Esquadra, sis dotacions dels Bombers i quatre ambulàncies del SEM.

L'empresa responsable del camió es va encarregar durant tota la matinada de netejar els quilòmetres de carretera que s'havien empastifat per culpa del fang. Els Mossos investigaven ahir si el vessament va ser com a conseqüència d'una obertura accidental de la cisterna del camió o si l'havien tancat malament. Un cop conclogui la investigació, la policia en determinarà les responsabilitats.