L'Audiència de Barcelona ha anul·lat la sentència del jutjat d'instrucció número 7 de Martorell que absolia un Guàrdia Civil que va colpejar dos veïns de Sant Esteve Sesrovires en el marc del referèndum de l'1-O a l'escola la Roureda. Segons ha explicat Norma Pedemonte, advocada d'Alerta Solidària i que actua en representació dels agredits, en la seva resolució l'Audiència de Barcelona considera que la sentència no té en compte a quatre dels cinc testimonis que van testificar en el judici i que són «importants» per absoldre o no l'agent.

Dels diferents testimonis que van declarar durant el judici, explica l'advocada, només es va tenir en compte la declaració d'una de noia que va fer un vídeo on es veia l'actuació de l'agent que va resultar absolt. En canvi no s'ha tingut en compte les declaracions de dos agents de la Guàrdia Civil que a més, es van contradir entre ells a l'hora d'explicar quina era la seva funció aquell dia. A més, el Guàrdia Civil encarregat d'escriure un dels informes del qual va sorgir Sant Esteve de les Roures, va dir que no sabia d'on havia obtingut la informació per fer l'esmentat informe, segons informa Alerta Solidària. Aquest informe va ser escrit pel coronel Mariano Martínez Luna que va ser ascendit posteriorment.

La decisió de l'Audiència de Barcelona obligarà al jutge a escriure la sentència de nou. Pedemonte mostrava certa satisfacció perquè l'Audiència dona la raó al recurs presentat per la defensa que ella mateixa exerceix però afegeix que «no confiem en què el resultat sigui diferent. S'havien confiat massat per protegir-se entre ells i ara s'hauran d'esforçar més en justificar la sentència».