Un home va acabar detingut aquest dimecres per assetjar sexualment una professora d'una escola de música de Manresa, en la qual havia entrat, aparentment, per demanar informació. Segons han confirmat fonts policials, l'individu té antecedents per exhibicionisme.

Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de dues del migdia quan un individu va entrar a una escola de música situada al carrer Mossèn Vall de la capital del Bages. La víctima, L. B., visiblement afectada, ha relatat la seva experiència a Regió7. Explica que en aquells moments es trobava sola a l'escola quan un home d'uns 46 anys, 1,80 metres d'altura, ulls clars i que portava ulleres de sol, va entrar a l'escola i en un primer moment va demanar-li informació. Tot seguit, explica que l'home, que no parava d'esnifar amb un aparell negre i presentava símptomes d'estar sota efectes de les drogues, va començar a dir-li que mantindrien relacions sexuals i també a preguntar-li en quins llocs de l'escola de música seria.

Ella va demanar-li que marxés i a partir de llavors l'home va adoptar un to verbal cada cop més agressiu. Davant la impossibilitat de sortir al carrer perquè l'escola només té una porta i hi havia l'home al davant i de poder-lo fer fora, va optar per anar a l'oficina on va aconseguir bloquejar la porta, que l'home intentava obrir, i «tremolant i amb molta por vaig poder avisar els Mossos d'Esquadra» que ràpidament es van presentar al lloc dels fets.

Davant els agents, l'home -aparentment d'origen argentí- es va negar a identificar-se, en va agredir un d'ells i van ser necessaris diversos agents per tal de poder-lo reduir. Per aquests motius, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, l'home va acabar detingut per acusat d'exhibicionisme obscè i atemptar contra la llibertat sexual i també per atemptat a l'autoritat. Aquest dijous, l'home ha quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.

Aquest dijous, en una conversa amb Regió7, la víctima explicava que «vaig passar molta por. No sabia com me'n sortiria» i detalla que mentre ella estava tancada a l'oficina, l'individu «em mirava per la finestra amb cara de satisfacció de veure el meu patiment i angoixa» i afegeix que «no vull pensar en el que m'hagués pogut passar allà dins, van ser uns minuts eterns de terror i que no li desitjo mai a ningú viure».

D'altra banda, i arran dels fets, L. B. agraeix el suport que ha rebut per part del seu entorn i també dels professionals del Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD).