Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya Inuncat per la previsió de pluges, que poden ser intenses a partir d'aquest migdia a la Catalunya Central.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la possibilitat de superar el llindar dels 20 litres per metre quadrat en 30 minuts especialment a les comarques de tot el litoral i prelitoral.

En concret, per a avui, la previsió és de pluja també intensa en molts punts del litoral i prelitoral al matí, i també a partir del migdia a la Catalunya Central i comarques de Tarragona i l'Empordà.

Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra. A més, no es descarta que es produeixi algun fenomen de temps sever, sobretot de matinada i al migdia d'avui

Davant d'aquest episodi, Protecció Civil de la Generalitat recomana informar-se de la situació meteorològica i les possibles afectacions viàries abans de sortir de casa. Convé extremar les precaucions entorn de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa. De la mateixa manera, Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que sembli que porten poc cabal, es podria incrementar de forma sobtada.

Aquesta previsió de pluges ha fet que l'organització suspengués l'encesa de torxes a Montserrat prevista per aquesta nit.