El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha decidit rebaixar la vigilància dels Mossos d'Esquadra i la limita només a la Ciutat de la Justícia i al Palau, seu del TSJC.

Així, retira l'ordre perquè els agents custodiïn les seus del Vendrell, Gandesa, Balaguer, Cervera, Solsona i SolsonaBerga El 13 de maig ja va ordenar una primera retirada, però va deixar la vigilància d'aquests jutjats per un criteri policial de riscos. Ara retira la vigilància d'aquestes seus perquè els riscos "s'haurien vist diluïts des de llavors", segons un informe del comissari en cap dels Mossos d'Esquadra. El TSJC va activar aquesta vigilància després de diversos atacs de CDR a les seus judicials.

Els màxims comandaments dels Mossos i d'Interior havien lamentat l'esforç que suposava aquest operatiu, anomenat Toga, en un moment de manca d'agents. L'Associació Catalana de Municipis (ACM) també va decidir impulsar una moció perquè el TSJC desactivés aquesta ordre de vigilància permanent.