L' espectacular incendi d'un camió cisterna que transportava benzina i gasoil ha dificultat aquest dilluns a la tarda la circulació a la C-16 durant més de sis hores al seu pas per Terrassa. De retruc, el sinistre també ha afectat la C-58 i el servei dels Ferrocarrils de la Generalitat entre les estacions de la Rambla i Les Fonts.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat poc abans de les 2 del migdia el Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril mentre que els Bombers de la Generalitat han desplaçat 11 dotacions fins al lloc dels fets, el quilòmetre 19,9 de la C-16, sentit Manresa.

El camió transportava 20.000 litres de benzina i més de 15.000 litres de gasoil , que en cremar, han provocat una gran columna de fum visible des de molts punts de Terrassa. En total, el 112 ha rebut 126 trucades relacionades amb l'incident. Protecció Civil, però, ha informat que aquest fum no suposava cap perill per a la població.

Atrapats a la C-16

Arran de l'accident, la C-16 i la C-58 han quedat tallades en ambdós sentits, fet que ha deixat atrapats una munió de vehicles en totes dues vies. Posteriorment s'ha reobert la circulació en sentit sud a totes dues carreteres, però la situació no ha quedat del tot normalitzada fins cap a les 8 del vespre, sis hores després.

Les dotacions terrestres dels Bombers han fet un cordó de seguretat al voltant del camió sinistrat, habilitant un camí perquè poguessin circular els vehicles. Paral·lelament, també han establert una línia de defensa per evitar que les flames afectessin la vegetació dels marges de la carretera.

Quan al tall al servei dels FGC s'ha dut a terme per precaució, donada la radiació derivada del foc. S'ha habilitat un servei alternatiu. Atenció a la C-58, la via està tallada en tots els sentits per l'incendi d'un camió cisterna que ha acabat explotant. pic.twitter.com/J4Vrp6NfQ5— Anti-radar Catalunya (@antiradarcatala) September 24, 2019