La plaça Mallorca de Manresa va patir, la nit de dimarts a dimecres, una nova fuita d'aigua. En aquesta ocasió, l'avaria va tenir lloc cap a les 3 de la matinada i, segons la companyia, els avisos que van rebre per aquesta incidència van ser mínims atesa l'hora que era. Es dona la circumstància que el 24 de març passat ja hi va haver una important fuita d'aigua a la mateixa zona, en un punt molt proper on hi ha hagut aquesta última fuita, encara que es tracta de canonades diferents, segons van explicar fonts d'Aigües de Manresa.

El tub que s'ha rebentat aquesta vegada és el que distribueix l'aigua elevada, és a dir, als punts més alts de la ciutat i que requereix una pressió més alta. El març, el tub que va cedir a la pressió de l'aigua va ser el que s'utilitza per fer arribar el subministrament a les zones menys elevades i que no requereix una pressió extra per arribar als habitatges.

Les mateixes fonts explicaven que els avisos que han rebut per aquesta avaria han estat «dos o tres» i ho atribuïen a l'hora que ha tingut lloc i al fet que, «quan la majoria s'ha llevat, ja tenia aigua».

De fet, la reparació de l'avaria és el que va comportar més afectació pel tall d'aigua. Els principals damnificats van ser els veïns dels blocs situats entre els números 132 i 142 de les Bases de Manresa, al tram entre la plaça de la Creu i el carrer Llibertat, que no van tenir aigua des que es va inciar la fuita en plena matinada fins a les 12 del migdia d'ahir, quan l'empresa va donar l'avaria per totalment solucionada.

La fuita d'aigua, però, va provocar desperfectes importants i va aixecar l'asfalt a la plaça Mallorca, al tram que connecta el carrer de la Sèquia amb la carretera de Santpedor. Per aquest motiu, es van col·locar tanques per impedir que els vehicles circulin per aquest tram i són desviats cap al carrer de Torres i Bages. Al migdia eren encara visibles les importants restes de fang i pedres que la força de l'aigua havia fet baixar per la carretera de Santpedor.

Arran de la fuita que hi va haver el mes de març, el juliol passat es va aixecar el ferm de la zona per reparar un tram de la canonada d'aigua. En concret es va renovar una canalització de 70 metres, diferent de la que es va rebentar ahir a la matinada. De fet, el punt de l'avaria és tan a prop del que es va haver de reparar que fins i tot una petita part del ferm afectat és del que es va reposar el juliol passat. Aquestes obres van suposar un canvi important de la circulació durant unes quatre setmanes. Es va haver de tallar el trànsit al tram entre el carrer Creu Guixera i Doctor Trueta, en els dos sentits de la marxa.