Prop de 30 cotxes estacionats a diferents punts de Manresa han aparegut amb els vidres trencats en la darrera setmana. L'objectiu dels autors dels desperfectes és robar-hi a l'interior, amb la voluntat de trobar-hi algun mòbil o dispositius GPS, però la Policia Local admet que s'emporten objectes de poc valor. L'acció més contundent es va produir dimarts a la matinada, quan al pàrquing de terra de Renfe van aparèixer 13 vehicles amb els vidres trencats i 5 més al del carrer de la Dama.

Aquest dijous a la tarda, al pàrquing proper a l'estació hi havia tres dels cotxes malmesos. La policia calcula que els individus van actuar entre les 5 de la matinada i les 7 del matí. No ha estat l'únic dia en què els autors dels robatoris han actuat amb contundència. Dijous de la setmana passada, nou propietaris de vehicles, que estaven estacionats a la zona de les Bases de Manresa i el barri de Valldaura, van denunciar que algú els havia trencat els vidres del vehicle i s'havien endut objectes de l'interior. Però hi ha hagut més robatoris a dins de cotxes en altres punts de Manresa.

Precisament dissabte, la Policia Local va detenir un home per robatori amb força en un vehicle al carrer de Mossèn Vall. El cos policial va rebre l'avís que un jove acabava de trencar el vidre d'un turisme. Quan els agents van arribar al lloc dels fets, el presumpte lladre encara estava a l'interior del vehicle. L'arrestat és A.B., de 27 anys i domicili desconegut, segons fonts policials. La detenció, que està relacionada amb l'onada de robatoris a cotxes a Manresa, no va evitar que dimarts a la matinada hi hagués la contundent actuació dels lladres en els dos pàrquings.

Al marge del detingut del cap de setmana, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que estan investigant els fets, no han detingut ni identificat ningú més vinculat amb els robatoris. La Policia Local parla de delinqüents habituals que ni tan sols estan establerts a la capital del Bages i que venen de l'àrea metropolitana de Barcelona per cometre robatoris. De fet, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra indiquen que al darrera de l'increment furts i estrebades a la ciutat en els darrers mesos es deu, en part, a l'arribada de delinqüents habituals de Barcelona.

Els desperfectes que provoquen els autors són més costosos que els objectes que sostreuen. La Policia Local diu que en alguns casos s'emporten clauers o objectes de poc valor que troben a l'interior de la guantera, i ni tan sols aconsegueixen endur-se els aparells musicals, ja que avui dia estan integrats als vehicles.