El 2001, els Mossos d'Esquadra aterraven al Bages, on estrenaven la nova i flamant comissaria al sector dels Trullols de Manresa, que des de llavors també ha estat la seu de la regió policial Central, que engloba les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Anoia i Osona.

En una entrevista publicada el 31 d'octubre del 2001 a Regió7, l'aleshores conseller d'Interior de la Generalitat, Xavier Pomés, assegurava que el desplegament de la policia catalana al territori era «una lliçó de divisió territorial».

Al llarg de l'entrevista, el conseller afirmava que «la Catalunya Central també té les seves característiques i, a més, el ciutadà d'aquesta zona no es vol sentir com si estigués en un sandvitx: té prou característiques definides en si mateix per poder ser una zona. No es tracta de quedar engolits per ningú».

I si bé és cert que, amb el trasllat de la sala regional a Reus, la regió policial Central mantindrà la seva autonomia respecte a les altres regions, també ho és que una part, en concret la sala de control, que és la què atén les trucades ciutadanes i fa una distribució de les patrulles sobre el territori a cada moment, quedarà integrada a la sala del 112.

Aquesta infraestructura és la que amb el temps està cridada a gestionar també les actuals sales regionals que hi ha al conjunt del territori català -la de Lleida i la de Girona-, amb l'excepció de la ciutat de Barcelona, que mantindrà la seva pròpia sala, que és compartida amb la de la Guàrdia Urbana, i la sala de comandament regional ubicada al complex Egara dels Mossos d'Esquadra, des de la qual es gestionaran les dues regions metropolitanes: la nord i la sud.