El Govern va aprovar ahir la realització d'una consulta pública prèvia al decret que regularà la imatge corporativa i identificació pública dels membres dels cossos de les policies locals de Catalunya.

L'aprovació d'aquest decret pretén lhomogeneïtzació i regulació íntegra de la imatge corporativa de les policies locals, és a dir, tots els elements distintius i d'identificació d'aquests cossos policials, així com de les actituds i conductes dels policies.

Entre els objectius d'aquesta mesura també hi ha el de vetllar perquè les relacions dels policies locals amb la comunitat i entre els mateixos agents siguin adequades, i regular les actituds i les conductes per tal de millorar la imatge dels agents i la seva pròpia seguretat.

Aquesta regulació suposarà una uniformitat comuna i l'adaptació de la flota dels vehicles dels diferents cossos policials locals. La nova iniciativa també podria comportar l'adaptació dels reglaments interns de les policies locals o altra normativa interna de l'ens local, incloses les normes de conducta establertes en el reglament.

Pel que fa a la Generalitat, la nova iniciativa pot comportar una anàlisi i revisió de la normativa pròpia de les policies locals per adaptar-la a les necessitats i realitats socials actuals.