La circulació a la carretera C-55 s'ha restablert cap a les deu d'aquest matí, després que els operaris hagin netejat l'esllavissada que ha ocupat la via a l'entrada de Castellgalí.

La via s'ha tallat en ambdós sentits de la circulació a quarts de quatre de la matinada degut a una esllavissada causada pels forts aiguats. A quarts de nou del matí s'ha obert en sentit Manresa, mantenit-se el tall a l'alçada dels Comptals en direcció a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra tallaven l'accés a l'encreuament amb la carretera de Can Poc Oli, fet que ha durat fins a les deu del matí, quan s'ha recuperat la normalitat.

El Servei Català de Trànsit ha activat l'aixecament de barreres a l'autopista Terrassa-Manresa (C-16, que per tant s'ha pogut utilitzar com a via gratuïta en aquest tram afectat.

Afectacions a les línies ferroviàries

En paral.lel, també s'ha vist inicialment afectades pel temporal la línia de tren R4 de Renfe, i la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya entre Igualada i Capellades, que està interrompuda.

Una quarantena de vies afectades

La C-55 és una de les quaranta carreteres que aquest matí hi ha tallades a tot Catalunya.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les 6 de la matinada 2.339 trucades per 1.631 incidències relacionades amb la llevantada que afecta Catalunya. Per comarques, el Baix Camp encapçala el número d'avisos amb 403, el 17,2%. Per darrere se situa el Vallès Occidental amb 273, l'11,6%. Hi ha hagut 176 avisos des del Tarragonès, 175 des del Maresme i 159 des del Barcelonès.

Per municipis, hi ha hagut 139 trucades des de Cambrils i 134 que han arribat des de Reus, al Baix Camp. També s'han registrat 128 avisos a Barcelona i 126 a Terrassa. El president de la Generalitat, Quim Torra, es desplaçarà aquest matí a la zona afectada pels intensos aiguats.