Agents de la Policia Nacional van detenir a Martorell un home de 51 anys per, presumptament, haver abusat sexualment de dues germanes de sis i nou anys. Segons ha explicat la policia espanyola en una nota de premsa, es tracta de dues nenes originàries de Noruega. A més a més, segons explica la policia la seva mare patia problemes psiquiàtrics, fet que el detingut va aprofitar per cometre els fets. A l'arrestat se l'imputa per un delicte contra la llibertat sexual i un altre relacionat contra la prostitució, explotació sexual i corrupció de menors. Segons ha explicat el mateix cos policial, la identificació del presumpte autor dels fets va ser complicada.

La investigació es va iniciar el mes de juliol passat quan els agents va tenir coneixement, a través de l'oficina d'enllaç nòrdic de l'ambaixada de Noruega a espanya, que dues menors d'edat havien patit abusos per part d'un ciutadà ghanès a Martorell. Finalment, el passat 16 d'octubre es va realitzar la detenció.

Els agents van comprovar que les nenes i la seva mare, totes de nacionalitat noruega, s'havien instal·lat a Espanya ara fa dos any. Un cop a Martorell, segons la policia, el detingut va aprofitar els problemes psiquiàtrics de la dona per oferir-los allotjament i d'aquesta manera, tenir accés fàcil a les menors.

Al detectar que la família no tenia recursos econòmics i ni d'habitatge, a part dels problemes psicològics de la mare, els serveis de protecció de menors es van fer càrrec de les nenes. Va ser després quan van ser entregades als serveis de protecció noruecs, quan les nenes van relatar les agressions físiques que havien patit per part de la seva mare, que en algunes ocasions estaven relacionades amb rituals esotèrics. A més a més, van indicar els abusos sexuals per part d'un home que després «donava diners a la seva mare».

La identificació de l'autor va ser complicada ja que només es disposava d'una escassa descripció física aportada per les menors d'edat, si bé finalment es va aconseugir una localització aproximada del presumpte agressor ja que les nenes van recordar el camí que feien des de l'estacó de tren fins a l'anterior domicili.

Un cop identificat, l'home va ser arrestat per un presumpte delicte contra la llibertat sexual i un altre de relacionat amb amb la prostitució, explotació sexual i corrupció de menors. A més a més, els agents van confiscar material electrònic al domicili del detingut, que van escorcollar, i que ara per ara està pendent d'analitzar.