Un pilot ha mort en accidentar-se amb el seu planador mono-plaça, a prop del refugi de Malniu a Meranges a la Cerdanya .

Els Bombers de la Generalitat han trobat aquesta tarda el cos de l'aviador. Fons del cos han informat que els Mossos d'Esquadra «estan fent les gestions pertinents per tal d'identificar la persona finada i fer l'aixecament del cos».

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d'Esquadra en coordinació amb la Comissió d'Investigació en Accidents i Incidents Aeris d'Aviació Civil durà a terme la investigació per esbrinar els motius de l'accident.

Els Bombers de la Generalitat han rebut una avís a les 17:14 hores de l'aeròdrom de la Cerdanya «perquè havien perdut la comunicació amb un planador mono-plaça». El planador havia sortit del mateix aeroport «feia una estona i s'hauria perdut la connexió per ràdio quan sobrevolava la zona del sud del Puigpedròs», a la comarca de la Cerdanya.

Els Bombers s'han activat amb dues dotacions, una terrestre i una aèria, aquesta amb efectius dels GRAE Muntanya, que han localitzat l'aeronau als volts de les 17.30 hores. Els Bombers han pogut aterrar a 2.000 metres d'altura, al nord del refugi de Malniu, i a uns 50 metres d'on ha caigut, trobant el cos del pilot sense vida dins el planador.

La direcció general de Protecció Civil ha posat en prealerta el pla AEROCAT.