L'Ajuntament de Manresa ha iniciat la reparació de la barana de les escales de la plaça 11 de setembre que va caure com a conseqüència de l'impacte d'un cotxe estacionat que es va desfrenar. Segons ha informat l'Ajuntament, les obres de reparació d'aquesta barana tenen un cost de 5.991,8 euros i està previst que s'allarguin durant una setmana.

Segons han detallat fonts del consistori, de moment, el servei de Projectes Urbans ha programat aquesta obra i se'n fa càrrec però, paral·lelament, els serveis jurídics municipals treballen per demanar a l'asseguradora del vehicle que n'assumeixi el cost.

Els treballs que es van iniciar ahir consisteixen en la retirada de les peces de la barana d'arenisca afectades i la col·locació de noves peces. S'instal·laran nous balustres de pedra i coronament de parament i dovelles buixardades, deixant la barana en les mateixes condicions en què estava abans que es produís aquest l'accident. A més a més, amb motiu d'aquestes obres, s'han anul·lat les places d'aparcament de zona de l'espai afectat per les obres.

L'accident que va tirar a terra bona part de la barana del replà de les escales que baixen del carrer Circumval·lació a la plaça 11 de setembre es va produir el 31 de maig passat al voltant de les tres de la tarda. Un cotxe que estava estacionat a la Pujada del Castell es va desfrenar, va descendir pel primer tram de les escales i finalment va anar a parar al replà. En aquest punt, el cotxe va impactar contra la barana que ara s'està reparant i va quedar frenat. Tot i això, gairebé la totalitat de la barana va cedir i el cotxe, que va patir uns danys mínims, va haver de ser retirat per una grua. Com a conseqüència d'aquest accident una dona de 35 anys va resultar ferida de caràcter lleu i va ser evacuada a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

La Policia Local va imposar una multa al propietari del vehicle per no haver-lo frenat degudament. La sanció era de 100 euros, encara que si es pagava ràpidament quedava en 50 euros.